Pillekönnyű, régimódi, csokis-vajas piskóta: 100 éves családi recept
Ha szeretted a nagyiféle sütiket, akkor ezzel a csokis, vajas piskótával visszahozhatod a régi ízeket.

Pillekönnyű, régimódi, csokis-vajas piskóta: 100 éves családi recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz a csokis sütikért, ez a vajas, krémes, puha piskóta biztosan jobb kedvre derít. Próbáld ki a régi családi receptet! A tészta szinte szétomlik a szádban. A cukrászatokban is kedvelt és gyakran használt vajkrémet pedig otthon is egyszerűen elkészítheted. Ahhoz, hogy igazán finom legyen, fontos, hogy a krémet ne margarinból, hanem vajból készítsd.

Csokis-vajas piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 0.5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagy tálba a lisztet, add hozzá a kakaót, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd ki jól a vajat, a vaníliát és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd a lisztes keverékkel felváltva forgasd a vajas masszába. Öntsd a tésztát egy közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha a sütibe beleszúrsz egy fogvájót, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, és pihentesd legalább 10 percig, utána vedd csak ki a formából.
 

A krémhez a puha vajat keverd habosra a porcukorral gépi habverővel, majd öntsd hozzá a kevés tejjel simára kevert kakaót. Kend a süti tetejére, de akár ketté is vághatod, és megtöltheted vele. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy a krém jól megdermedjen. A tetejét díszítheted színes cukorkákkal.

Ezt is szeretjük