Lágy, csokis-tejszínes süti, aminek senki sem tud ellenállni
Ez a csokis, tejszínes, krémes süti egyszerű, mégis megvan benne minden, amit egy jó házi desszerttől elvárhatsz.

csokis-tejszines-suti
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a kakaós, puha tészta és a könnyű, tejszínes krém együtt isteni. A töltelék édes, selymes, de cseppet sem émelyítő. Ha a keksznél vagy a sima piskótánál többre vágysz, és szeretnél kitenni magadért, de nem akarod túlbonyolítani a sütikészítést, ezzel bátran próbálkozhatsz. A sütit feldobhatod csokimázzal, vagy tejszínnel is díszítheted.

Csokis-tejszínes süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 dkg mascarpone
  • 8 dl tejszínhab
  • 1.5 csomag zselatin
  • 3.5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Vegyítsd a sütőport, a lisztet és a kakaót, majd forgasd a tojásos masszához. Dolgozd egyneművé a tésztát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
 

A krémhez a kétféle cukrot keverd össze a tejjel, és forrald fel. Tedd hozzá a zselatint, majd, amikor elolvad, húzd le a tűzről. Várd meg, míg langyosra hűl, forgasd hozzá a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A tésztát vágd két vagy három részre, és kend meg gyorsan a krémmel. 

A túrós-csokis piskótatekercs sem bonyolultabb. Figyelj néhány dologra, és akkor biztos, hogy a feltekeréssel sem lesz gondod. 

Ezt is szeretjük