Csokis poharas desszert házi főzött krémmel, nagy adag tejszínnel: sokkal jobb, mint a bolti puding
A réteges pohárkrém isteni, mutatós édesség, ami jól jön akkor is, ha nincs kedved sütni. A csokis-tejszínes desszert ráadásul nem bolti pudingporból készül.


- Segíti a zsírbontást és célzottan formálja az alakot: minden, amit az elektrolipolízisről tudni kell »
- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
A legtöbb pohárkrém alapja valamilyen selymes puding, ami még a kezdőknek is általában tökéletesre sikerül. A bolti, porból készülő változat helyett főzd meg saját magad a krémet, méghozzá jó minőségű étcsokiból. Könnyen variálható, hisz bármilyen keksz jól megy hozzá, és gyümölcsökkel még teljesebbé teheted az élvezetet. Akkor lesz igazán kemény a tejszínhab, ha felhasználás előtt jól behűtöd.
Csokis-tejszínes poharas desszert
Hozzávalók:
- 15 dkg kakaós keksz
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg cukor
- 4 dl tej
- 3 dl tejszínhab
- 2 dkg étkezési keményítő
- 2 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- csokireszelék
Elkészítés:
A kakaós kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, majd dolgozd csomómentesre a keményítővel, a kakaóval és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd csorgasd hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, vízfürdő felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Óvatosan dolgozz, hogy a tojás ne ugorjon össze. Rakd bele a kis darabokra vágott csokit, és keverd addig, amíg el nem olvad. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral.
Egy mutatós tálka vagy pohár aljába kanalazz egy réteg pudingot, arra mehet kekszmorzsa, majd egy adag tejszín következik. Folytasd tovább a rétegezést, amíg minden el nem fogy. A tetejére szórj csokireszeléket, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
Az almás-fahéjas pohárdesszertet is feltétlenül kóstold meg! A selymes krémet dobd fel granolával vagy keksszel!
Még több recept