Ellenállhatatlan csokis-szilvás piskóta: erre figyelj a tészta készítésekor
A csoki, a szilva és a pihe-puha piskóta hármasának képtelenség ellenállni. Ez a torta egyszerű, finom, és jól is néz ki.

csokis-szilvas-piskota
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

Transznemű modell a Chanel új szépségkampányának arca: Teddy Quinlivan tényleg elég szépen mutat a képeken »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a saját készítésű csokis-szilvás piskótatortát bátran tálalhatod közös étkezések lezárásaként ünnepi alkalmakon, de feldobhatod vele a sima hétköznapokat is. Az alapja a klasszikus hattojásos piskóta, amit néhány szabály betartásával nem fogsz elhibázni. Külön krémet nem kell készíteni, hisz a rétegek közé lekvár, a tetejére pedig máz kerül. A szilva pedig a süteményt még finomabbá teszi.

Csokis-szilvás piskótatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 5 evőkanál lekvár

A csokis réteghez

  • 10 dkg étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 6 db szilva
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet a sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, és mehet hozzá a vaníliás cukor is. Egyesével dolgozd hozzá a sárgákat, és részletekben forgasd hozzá a lisztet. Ekkor már fakanalat használj, hogy a tojáshab ne törjön össze.


Öntsd a sima masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, rakd előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül 20 percig. A sütő ajtaját 15 percig ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. Amikor aranysárga, és a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tésztát kis ideig hagyd hűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.


A már kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg a lekvárral. A mázhoz a tejszínt langyosítsd meg, és tördeld bele az étcsokit. Keverd addig, amíg sima lesz. Várd meg, míg langyosra hűl, és dolgozd hozzá a vajat is. Rakd a tortára előbb a felezett szilvákat, majd öntsd le a mázzal, és egyenletesen kend el. Várj legalább két órát, utána szeleteld csak fel.
A remegős  tejpite is isteni szilvával, ráadásul elrontani sem tudod. 

Ezt is szeretjük