Ellenállhatatlan csokis-szedres muffin: csak 10 perc munka van vele
Az édes tészta és a csokidarabok jól harmonizálnak a savanykás szederrel.
Amilyen egyszerű elkészíteni a csokis-szedres muffint, olyan ellenállhatatlan. Friss szederből vagy mirelit gyümölcsből is készítheted. A joghurtnak köszönhetően a tészta pillekönnyű lesz, és nem fog gyorsan kiszáradni. Ne spórolj se a szederrel, se a csokival, hisz a muffin azoktól lesz ellenállhatatlan.
Csokis-szedres muffin
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg joghurt
- 25 dkg szeder
- 15 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szedret mosd meg, és csepegtesd le. A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral. A tojásokat egészben üsd egy másik edénybe, szórd hozzá a kétféle cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd forgasd bele a lisztes keveréket, végül pedig a szedret és a kis darabokra vágott csokit.
Keverd csomómentesre a tésztát, és egyengesd kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a muffinok megemelkednek. Előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Az áfonyás muffin is könnyű és ellenállhatatlan. Főleg, hasütés előtt megszórod cukorral.
Puha, illatos áfonyás muffin: ropogósra sül a cukor a tetején
Egy pici plusszal még finomabb lesz ez az egyszerű muffin, a textúrák találkozásából isteni sütemény születik.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció