Fantasztikus csokis serpenyős - Kár, hogy eddig nem így készítetted
Ezzel az egyszerű csokis serpenyős sütivel villámgyorsan csökkentheted az édességvágyadat.
Ez az egyik legkönnyebben összedobható süti, amivel eddig találkoztál! Nem véletlenül imádják az amerikaiak. Nagyon hasonlít a népszerű csokis kekszre. Ha nem vigyázol, a különleges édességnek pillanatok alatt csak a hűlt helyét találod.
A csokis serpenyős tésztája elképesztően omlós, az olvadt csokidarabok pedig mennyeiek benne. Ha van öntöttvas serpenyőd, feltétlenül abban süsd meg.
Csokis serpenyős
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg barna cukor
- 1 tábla étcsoki
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés módja
Egy nagy edényben keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Rakd hozzá a tojást, majd a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit, de akár csokichipset is használhatsz.
A csomómentesre dolgozott masszát egyengesd egy serpenyőben. Ezt nem kell sem zsiradékkal kikenni, sem lisztezni. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a teteje aranybarna, ki is veheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, csak utána vágd fel.