Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Nincs kifogás, a sütés nélküli, csokis-rumos gesztenyegolyók biztosan beleférnek az idődbe!

Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azt sem tudod, hol a fejed, mégis valami finom édességgel kell előrukkolnod? A csokis-rumos gesztenyegolyók időszűkében kihúznak a bajból. A könnyű desszertet dekorcukrokkal nagyon tetszetőssé varázsolhatod. A golyók közepébe rejthetsz meggyet vagy aszalt szilvát.

Csokis, rumos gesztenyegolyók

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg étcsoki
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyepürét villával jól nyomkodd meg, keverd össze a puha vajjal, a rummal és a porcukorral, majd add hozzá a kakaót. Végül tedd hozzá több részletben a kekszet. Annyit rakj hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Tedd fagyasztóba öt percre, majd nedves kézzel formálj belőle tetszőleges nagyságú golyókat. A mázhoz az étcsokit gőz felett olvaszd fel, majd mártsd a golyókat a forró bevonóba. Rakosgasd sütőpapírral leterített tálcára, és várd meg, hogy megdermedjenek.

Ezt is szeretjük