Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Nincs kifogás, a sütés nélküli, csokis-rumos gesztenyegolyók biztosan beleférnek az idődbe!

Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azt sem tudod, hol a fejed, mégis valami finom édességgel kell előrukkolnod? A csokis-rumos gesztenyegolyók időszűkében kihúznak a bajból. A könnyű desszertet dekorcukrokkal nagyon tetszetőssé varázsolhatod. A golyók közepébe rejthetsz meggyet vagy aszalt szilvát.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg étcsoki
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyepürét villával jól nyomkodd meg, keverd össze a puha vajjal, a rummal és a porcukorral, majd add hozzá a kakaót. Végül tedd hozzá több részletben a kekszet. Annyit rakj hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Tedd fagyasztóba öt percre, majd nedves kézzel formálj belőle tetszőleges nagyságú golyókat. A mázhoz az étcsokit gőz felett olvaszd fel, majd mártsd a golyókat a forró bevonóba. Rakosgasd sütőpapírral leterített tálcára, és várd meg, hogy megdermedjenek.

Ezt is szeretjük