Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Nincs kifogás, a sütés nélküli, csokis-rumos gesztenyegolyók biztosan beleférnek az idődbe!
Azt sem tudod, hol a fejed, mégis valami finom édességgel kell előrukkolnod? A csokis-rumos gesztenyegolyók időszűkében kihúznak a bajból. A könnyű desszertet dekorcukrokkal nagyon tetszetőssé varázsolhatod. A golyók közepébe rejthetsz meggyet vagy aszalt szilvát.

Csokis, rumos gesztenyegolyók
Hozzávalók 24 darabhoz
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg étcsoki
- 8 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 4 evőkanál rum
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A gesztenyepürét villával jól nyomkodd meg, keverd össze a puha vajjal, a rummal és a porcukorral, majd add hozzá a kakaót. Végül tedd hozzá több részletben a kekszet. Annyit rakj hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapj.
Tedd fagyasztóba öt percre, majd nedves kézzel formálj belőle tetszőleges nagyságú golyókat. A mázhoz az étcsokit gőz felett olvaszd fel, majd mártsd a golyókat a forró bevonóba. Rakosgasd sütőpapírral leterített tálcára, és várd meg, hogy megdermedjenek.
