Mennyei rakott palacsinta házi csokis krémmel: legalább olyan jó, mint a torta

A rakott palacsinta igazi édes kényeztetés, amit a selymes házi krém tesz felejthetetlenné.

Csokis rakott palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varázsolj az egyszerű, csokis palacsintából mennyei, dekoratív tortát. Csak rétegezd egymásra a palacsintákat, és kend meg krémmel. Tálalás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy-két órára, hogy a csoki megdermedjen. Éles késsel szeleteld fel úgy, mint a tortát.

Csokis rakott palacsinta

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 bögre tej
  • 1.5 bögre szénsavas víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és a sóval. Részletekben add hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas vizet. Dolgozd simára a masszát, a végén pedig öntsd hozzá az olajat. Pihentesd 20-30 percig, majd serpenyőben, kevés olajon süsd ki a palacsintákat. 

A krémhez a habtejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a kis darabokra tördelt csokit és a feldarabolt vajat. Keverd simára, kend a palacsintára, és rétegezd egymásra a tésztát. A maradék csokit csorgasd a tetejére, és díszítsd csokidarabokkal vagy kávészemekkel. 
Ha van otthon banánod, azt is beleteheted a palacsintába, sokkal puhább, édesebb lesz. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük