Mennyei rakott palacsinta házi csokis krémmel: legalább olyan jó, mint a torta
A rakott palacsinta igazi édes kényeztetés, amit a selymes házi krém tesz felejthetetlenné.
Varázsolj az egyszerű, csokis palacsintából mennyei, dekoratív tortát. Csak rétegezd egymásra a palacsintákat, és kend meg krémmel. Tálalás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy-két órára, hogy a csoki megdermedjen. Éles késsel szeleteld fel úgy, mint a tortát.
Csokis rakott palacsinta
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 bögre tej
- 1.5 bögre szénsavas víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
A krémhez
- 20 dkg étcsoki
- 4 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és a sóval. Részletekben add hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas vizet. Dolgozd simára a masszát, a végén pedig öntsd hozzá az olajat. Pihentesd 20-30 percig, majd serpenyőben, kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
A krémhez a habtejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a kis darabokra tördelt csokit és a feldarabolt vajat. Keverd simára, kend a palacsintára, és rétegezd egymásra a tésztát. A maradék csokit csorgasd a tetejére, és díszítsd csokidarabokkal vagy kávészemekkel.
Ha van otthon banánod, azt is beleteheted a palacsintába, sokkal puhább, édesebb lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció