Egyszerű, csokis pohárkrém - Finomabb és selymesebb, mint a puding
Ha nincs kedved vagy időd sütni, a nagyon csokis pohárkrém remek megoldás.

Egyszerű, csokis pohárkrém - Finomabb és selymesebb, mint a puding
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi csokis pohárkrém majdnem olyan gyorsan elkészül, mint a bolti puding, ám sokkal, de sokkal finomabb. Minél jobb minőségű csokit teszel hozzá, annál csodásabb lesz. A krém nagyon sokoldalúan felhasználható, megtöltheted, vagy bevonhatod vele a tortákat is.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 12 dkg étcsoki
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 db tojássárga
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 dkg étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, majd rakd hozzá a keményítőt és a kakaóport. Öntsd hozzá több részletben a tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Kezdd kis lángon főzni, közben folyamatosan kevergesd. Arra ügyelj, nehogy kicsapódjon a tojás.
 

Tedd bele az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvad, és a krém is elég sűrű, húzd le a tűzről, de kevergesd még legalább három-négy percig. Így biztosan nem lesz csomós. Töltsd tálkákba, majd várd meg, míg kihűl. Tálalásig tartsd a hűtőben. Díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csoki- vagy cukordarabokkal.

Blog.hu ajánló