Elképesztően lágy, csokis pohárkrém: a tejszínhabtól lesz légiesen könnyű
Ez a lágy csokis pohárkrém igazán hűsítő desszert a legmelegebb napokon.
A csokis pohárkrém elkészítése gyerekjáték, és még annál is hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű csokit válassz hozzá, így lesz igazán finom ízű ez a kanalazni való édesség.
Csokis pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg ét- vagy tejcsoki
- 5 dl hideg habtejszín
- 5 evőkanál tej
- 4 db babapiskóta
- néhány szem dióbél
Elkészítés:
A csokit tördeld össze. Egy csíkot, vagyis három-négy kockát tegyél belőle félre, a többit pedig egy lábosban gőz fölött olvaszd fel, majd hagyd langyosra hűlni. A babapiskótákat törd nagyobb darabokra, oszd el négy pohár aljában, és locsold meg tejjel. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd bele az olvasztott csokit. Oszd el az így kapott krémet a poharakban. A tetejét díszítsd dióbéllel, a kimaradt csokit pedig reszeld rá a tetejére. Tálalásig tartsd a hűtőben.
A házi készítésű karamellpuding is pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom desszert.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept