
Elképesztően lágy, csokis pohárkrém: a tejszínhabtól lesz légiesen könnyű
Ez a lágy csokis pohárkrém igazán hűsítő desszert a legmelegebb napokon.


A csokis pohárkrém elkészítése gyerekjáték, és még annál is hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű csokit válassz hozzá, így lesz igazán finom ízű ez a kanalazni való édesség.
Csokis pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg ét- vagy tejcsoki
- 5 dl hideg habtejszín
- 5 evőkanál tej
- 4 db babapiskóta
- néhány szem dióbél
Elkészítés:
A csokit tördeld össze. Egy csíkot, vagyis három-négy kockát tegyél belőle félre, a többit pedig egy lábosban gőz fölött olvaszd fel, majd hagyd langyosra hűlni. A babapiskótákat törd nagyobb darabokra, oszd el négy pohár aljában, és locsold meg tejjel. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd bele az olvasztott csokit. Oszd el az így kapott krémet a poharakban. A tetejét díszítsd dióbéllel, a kimaradt csokit pedig reszeld rá a tetejére. Tálalásig tartsd a hűtőben.
A házi készítésű karamellpuding is pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom desszert.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept