30 perces csokis-meggyes muffin
A csoki a lédús meggyel nagyon ütős. Ezt a puha muffint az egyszerűsége miatt is imádni fogod.
A csokis muffinért csak rajongani lehet. Ha a sütibe meggyet is rejtesz, akkor még csábítóbb lesz. Meggyszezon után befőttből vagy mirelit gyümölcsből is elkészítheted. Ha kipróbálod ezt a receptet, biztos, hogy az egész család rá fog szokni erre a könnyű muffinra.
Csokis-meggyes muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg meggy
- 20 dkg jó minőségű étcsoki
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- fél bögre tej
- fél bögre olaj
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
Keverd habosra a tojást a cukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot. Öntsd hozzá fokozatosan a tejet és az olajat. Szép lassan forgasd hozzá a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Rakd a masszához az apró darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Addig keverd, amíg a massza homogén lesz.
A meggyet csepegtesd le, és ha szükséges, magozd ki. Kapszlikkal béleld ki a muffinsütőt, és háromnegyedig töltsd meg a csokis tésztával a mélyedéseket. Nyomkodj mindegyikbe két-három meggyet. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Ekkor tűpróbával teszteld. Szúrj az egyik muffinba egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, a tészta elkészült. Porcukorral megszórva kínáld.
![15782435 35a9bc394dd044fed99beb57c275a7be wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58495/584950/58495027_2717c492f53c02cef95a583533efdf03_wm.jpg)