Villámgyors csokis-mazsolás muffin
Ez meghozza a szerencsédet 2017-re
Ha babonás vagy, újévkor feltétlenül egyél csokis-mazsolás muffint!

Villámgyors csokis-mazsolás muffin
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alapozd meg a szerencsédet csokis-mazsolás muffinnal! Ezt a sütit akkor is lesz erőd összeállítani, ha túl hosszúra nyúlt az éjszaka. A tésztája több napig puha marad. Ha lesz még energiád, díszítsd a sütit csokimázzal!

Csokis-mazsolás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg sütőporos liszt
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 18 dkg étcsoki
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát mosd meg, és áztasd rumba. A csokit darabold fel, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd krémesre a cukorral, és egyesével add hozzá a tojásokat. Öntsd hozzá a csokit, utána a lisztet és a tejet, majd forgasd hozzá a mazsolát. Addig keverd, amíg a tészta homogén nem lesz.

A muffinformákat béleld ki sütőpapírral, kanalazd bele a masszát. Ne töltsd meg túlságosan, mert a tészta sütés közben emelkedni fog. Rakd a sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, tehát szúrj egy hústűt vagy fogvájót az egyik muffinba. Ha nem tapad hozzá massza, vedd ki a sütőből, majd szedd ki a formákból, és hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük