Csokis, mandarinos süti őzgerincben sütve: másnap is tökéletes az állaga
A mandarin pépesítve kerül a könnyű kakaós, csokis tésztába, a liszt egy részét pedig mandulával is helyettesítheted.

csokis-mandarinos-suti-ozgerincben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a mandarin az egyik legkedveltebb téli gyümölcs, sütikbe mégis jóval kevesebbszer kerül, mint a narancs. Érdemes vele kísérletezni, akár kevert tésztába is teheted. Mandulával pedig még csábítóbb. Süsd őzgerincformában, hogy még csábítóbb legyen! Amíg a mandarint főzöd, kényelmesen összeállítod a tésztát. 

Csokis, mandarinos süti őzgerincben

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 10 dkg csoki
  • 4 db tojás
  • 3 db mandarin
  • 1.5 dl tej
  • 0.5 dl olaj
  • 2 db kardamom
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A mandarinokat mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi a gyümölcsöt. Add hozzá a kardamomokat, és gyöngyözve főzd 20 percig. Ezt követően a gyümölcsöket vágd ketté, a magokat vedd ki belőlük, és aprítógépben vagy botmixerrel pépesítsd. 


A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá az olajat, majd a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, csokidarabokkal vegyített lisztet, a darált mandulát és a kakaót, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Két kisebb vagy egy nagyobb őzgerincformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. A sütit kezeletlen héjú gyümölcs héjával díszítheted. 
A mandarin piskótába is tökéletes, és gluténmentesen is isteni. 

Ezt is szeretjük