Gluténmentes, csokis-mákos kevert süti: gyorsan elkészíthető desszert szilveszterre
Ezért az édességért nemcsak a gluténérzékenyek fognak rajongani, az ízek harmóniájától mindenki elájul, aki belekóstol.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Sok háztartásban a mák valamiért háttérbe szorul, és csak nagyritkán, tészták feltétjeként vagy karácsonyi bejgliben fordul elő. Pedig süteményben is megállja a helyét, sőt, talán még finomabb is csokoládés mázzal borítva, mint bárhogy máshogy. Az igazán fenséges ízélményhez egy kanálka baracklekvárral tudsz hozzájárulni tálaláskor.

Csokis-mákos süti
Hozzávalók:
A süteményhez
- 160 gramm darált mák
- 5 darab tojás
- 120 gramm cukor
- 120 gramm vaj
- ízlés szerint citrom- vagy narancshéj reszelve
- 100 gramm mandulaliszt
- csipet só
A csokimázhoz
- 15 dkg laktózmentes étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a vajjal, és a cukorral, amíg egyenletes nem lesz. Körülbelül két evőkanálnyi cukrot tegyél félre, amivel majd a fehérjét vered fel. Ezután egy másik tálban a mandulalisztet szitáld a mákhoz, és keverd hozzá a narancs- vagy citrom lereszelt héját. Verd kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral.
Óvatosan forgasd össze a részeket, a tojásfehérje hab egyik felét add a sárgájához, a másikat a lisztes mixhez, majd lágyan vegyítsd a kettőt. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül fél óra alatt süsd meg.
A csokimázat kétféle módon is elkészítheted: vagy hagyományosan, gőz felett megolvasztott csokoládéval öntöd nyakon a tortát, vagy a felkockázott csokidarabokat ráhelyezed a kész süteményre, és pár percre az egészet visszatolod a forróságba. A megolvadt csokit egy kanállal gond nélkül el tudod oszlatni az édesség tetején, de a kakaóporos, illetve a vajas verziók is tökéletesen működnek a mákos süti tetején.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept