Gluténmentes, csokis-mákos kevert süti: gyorsan elkészíthető desszert szilveszterre
Ezért az édességért nemcsak a gluténérzékenyek fognak rajongani, az ízek harmóniájától mindenki elájul, aki belekóstol.

21251484_1356120_9dd502eda3ed557925666284d338badb_wm.jpg
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok háztartásban a mák valamiért háttérbe szorul, és csak nagyritkán, tészták feltétjeként vagy karácsonyi bejgliben fordul elő. Pedig süteményben is megállja a helyét, sőt, talán még finomabb is csokoládés mázzal borítva, mint bárhogy máshogy. Az igazán fenséges ízélményhez egy kanálka baracklekvárral tudsz hozzájárulni tálaláskor. 

Csokis-mákos süti

Hozzávalók:

A süteményhez

  • 160 gramm darált mák
  • 5 darab tojás
  • 120 gramm cukor
  • 120 gramm vaj
  • ízlés szerint citrom- vagy narancshéj reszelve
  • 100 gramm mandulaliszt
  • csipet só

A csokimázhoz

  • 15 dkg laktózmentes étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a vajjal, és a cukorral, amíg egyenletes nem lesz. Körülbelül két evőkanálnyi cukrot tegyél félre, amivel majd a fehérjét vered fel. Ezután egy másik tálban a mandulalisztet szitáld a mákhoz, és keverd hozzá a narancs- vagy citrom lereszelt héját. Verd kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. 

 

Óvatosan forgasd össze a részeket, a tojásfehérje hab egyik felét add a sárgájához, a másikat a lisztes mixhez, majd lágyan vegyítsd a kettőt. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül fél óra alatt süsd meg.

 

A csokimázat kétféle módon is elkészítheted: vagy hagyományosan, gőz felett megolvasztott csokoládéval öntöd nyakon a tortát, vagy a felkockázott csokidarabokat ráhelyezed a kész süteményre, és pár percre az egészet visszatolod a forróságba. A megolvadt csokit egy kanállal gond nélkül el tudod oszlatni az édesség tetején, de a kakaóporos, illetve a vajas verziók is tökéletesen működnek a mákos süti tetején. 

21251490_1356122_e7e962529da7c51c6a08d94a6ede75eb_wm.jpg
Ezt is szeretjük