A legfinomabb csokis linzer receptje
Az omlós csokis linzert a megszokottól eltérően is elkészítheted, a siker garantált.
Melyik a kedvenc linzered? Ha ezt megkóstolod, nem lesz többé kérdés. A klasszikus sütit sokféleképpen variálhatod, de így legfinomabb. A csokis linzerhez bármilyen szezonális gyümölcs illik, és tejszínhabbal is isteni.
Csokis linzer
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 citrom
Csokis krémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 5 dkg keményítő
- 4 dl tej
- 1 teáskanál vaj
- csipet só
Elkészítés:
A tésztához a lisztet vegyítsd a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd reszeld bele a citrom héját. Add hozzá a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsold össze. Ha lassan dolgozol, a vaj megolvadhat, és akkor nem lesz omlós a tészta. Amikor már elég morzsalékos, a közepébe készíts egy mélyedést, és üsd bele a tojást, rakd hozzá a tejfölt. Gyúrd össze, készíts belőle egy cipót. Fóliázd be, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
A pihentetést követően a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd fél centi vastagra. Simítsd kivajazott sütőformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön massza. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát 15-20 perc alatt.
A krémhez keverd össze a tojássárgáját a keményítővel, a cukrokkal és a sóval, majd lassan csorgass hozzá fél deci tejet. Dolgozd csomómentesre. Öntsd a keveréket a maradék tejbe, és forrald fel. Ha elég sűrű, vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, majd a csokoládét is tördeld bele. Jól keverd össze. A kész krémet oszlasd el a tésztán, tedd vissza a sütőbe öt percre, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció