A legfinomabb csokis linzer receptje

Már a nagyi is így csinálta

Az omlós csokis linzert a megszokottól eltérően is elkészítheted, a siker garantált.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Melyik a kedvenc linzered? Ha ezt megkóstolod, nem lesz többé kérdés. A klasszikus sütit sokféleképpen variálhatod, de így legfinomabb. A csokis linzerhez bármilyen szezonális gyümölcs illik, és tejszínhabbal is isteni.

Csokis linzer

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom

Csokis krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 5 dkg keményítő
  • 4 dl tej
  • 1 teáskanál vaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet vegyítsd a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd reszeld bele a citrom héját. Add hozzá a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsold össze. Ha lassan dolgozol, a vaj megolvadhat, és akkor nem lesz omlós a tészta. Amikor már elég morzsalékos, a közepébe készíts egy mélyedést, és üsd bele a tojást, rakd hozzá a tejfölt. Gyúrd össze, készíts belőle egy cipót. Fóliázd be, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

A pihentetést követően a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd fél centi vastagra. Simítsd kivajazott sütőformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön massza. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát 15-20 perc alatt.

A krémhez keverd össze a tojássárgáját a keményítővel, a cukrokkal és a sóval, majd lassan csorgass hozzá fél deci tejet. Dolgozd csomómentesre. Öntsd a keveréket a maradék tejbe, és forrald fel. Ha elég sűrű, vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, majd a csokoládét is tördeld bele. Jól keverd össze. A kész krémet oszlasd el a tésztán, tedd vissza a sütőbe öt percre, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

15790611 c7db05a86eb34d693b68632a8543b4d7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük