Mennyei csokis kuglóf mascarponés, epres töltelékkel: így még finomabb
Nem kell túlbonyolítani, kevert tésztából is csodás lesz a csokis kuglóf. Nyáriasabbá teheted epres, mascarponés töltelékkel.

csokis-kuglof-macarponeval-eperrel
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fokozd még tovább az élvezetet! A könnyed, laza tésztájú csokis kuglóf már csak akkor lehet finomabb, ha megtöltöd mascarponés krémmel, és belecsempészel friss epret. Mivel kívülről nem látszik, hogy különleges, meglepetés érheti azt, aki beleharap. Csak pár perccel tart tovább elkészíteni.   

Csokis kuglóf mascarponéval és eperrel

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl olaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A töltelékhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Takard le, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a tésztát. 
 

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd habosítani. Közben folyamatosan add hozzá a cukrot. A sárgákat keverd fehéredésig a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat, a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet is. Végül spatulával dolgozd hozzá a fehérjehabot. Vigyázz, hogy ne törjön meg! 
 

Egyengesd a massza felét vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Ebbe készíts egy mélyedést, és kanalazd bele a mascarponés tölteléket, majd rakd ki eperrel. Fedd be a maradék tésztával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 50 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy kést a kuglófba. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább!
A vajas-túrós kuglófot is villámgyorsan összeállítod, és nem kell keleszteni. 

Ezt is szeretjük