Mennyei, csokis, krémes piskóta, amit könnyedén feltekersz
Ha szereted a csupa csokis édességeket, ezért a piskótatekercsért odaleszel.

Mennyei, csokis, krémes piskóta, amit könnyedén feltekersz
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótatekercstől sokan tartanak, mert félnek attól, hogy a tészta megtörik. Pedig néhány trükkel a kezdő konyhatündéreké is tökéletes lesz. Ezt a krémes piskótacsodát bármilyen alkalomra elkészítheted. Díszítsd kedved szerint, hogy még csábítóbb legyen. 

Csokis, krémes piskótatekercs

Hozzávalók:

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, a sárgájához add hozzá a vaníliás cukrot és a cukrot, majd kavargasd szinte fehéredésig.  Dobd a sót a fehérjéhez, verd jó kemény habbá, és forgasd össze a sárgájával. Végül a kakaóval vegyített lisztet is keverd hozzá. Vigyázz, ne törd nagyon össze a habot. Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és szépen egyengesd el. Ha túl vastag lesz, akkor meggyűlhet vele tekerésnél a bajod. Told be a tepsit a 160 fokos sütőbe, és süsd meg 15 perc alatt. A tekerést még egyszer ismételd meg.
 

A krémhez olvaszd fel vízgőz felett az étcsokit. Ha langyosra hűl, dolgozd el benne a vajat és a cukrot. Hagyd teljesen kihűlni, majd gépi habverővel verd fel jó habosra. Tekerd ki a piskótát, kend rá vékonyan és egyenletesen a krémet, majd minél szorosabban csavard fel ismét. Pihentesd pár órát, és szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük