
Duplán csokis palacsinta: a tésztába és a krémbe is kerül csoki
Egy kis csavarral még izgalmasabb lesz a palacsinta! Ezúttal a tészta és a töltelék is csokis.


A klasszikus palacsintát és a csokikrémet is csak szeretni lehet. Nem is kell nagyon változtatni az eddigi recepten, csak szórj kakaót a masszába! A töltelék kellemesen lágy, krémes, és valóban csokiból készül. Ha marad belőle, le is boríthatod a krémmel a palacsintákat.
Csokis, krémes palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 3.5 dl tej
- 1.5 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
A krémhez
- 20 dkg étcsoki
- 1 dl tej
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, majd több részletben a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot. Végül lazítsd szénsavas ásványvízzel vagy szódával, és dolgozd a masszát csomómentesre. Ha túl sűrű, önts még hozzá kevés vizet vagy tejet. Pihentesd a tésztát legalább 20 percig, utána tedd hozzá az olajat.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy merőkanálnyi tésztát. Oszlasd el egyenletesen, majd süsd meg mindkét oldalát. Pakold egymásra a tésztákat.
A krémhez a tejet és a habtejszínt öntsd egy tálba, majd melegítsd gyöngyözésig. Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. Várd meg, míg elolvad, utána keverd meg ismét. Töltsd meg vele a palacsintákat.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept