Duplán csokis palacsinta: a tésztába és a krémbe is kerül csoki

Egy kis csavarral még izgalmasabb lesz a palacsinta! Ezúttal a tészta és a töltelék is csokis.

Duplán csokis palacsinta: a tésztába és a krémbe is kerül csoki
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus palacsintát és a csokikrémet is csak szeretni lehet. Nem is kell nagyon változtatni az eddigi recepten, csak szórj kakaót a masszába!  A töltelék kellemesen lágy, krémes, és valóban csokiból készül. Ha marad belőle, le is boríthatod a krémmel a palacsintákat.

Csokis, krémes palacsinta

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 dl tej
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, majd több részletben a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot. Végül lazítsd szénsavas ásványvízzel vagy szódával, és dolgozd a masszát csomómentesre. Ha túl sűrű, önts még hozzá kevés vizet vagy tejet. Pihentesd a tésztát legalább 20 percig, utána tedd hozzá az olajat.


Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy merőkanálnyi tésztát. Oszlasd el egyenletesen, majd süsd meg mindkét oldalát. Pakold egymásra a tésztákat.


A krémhez a tejet és a habtejszínt öntsd egy tálba, majd melegítsd gyöngyözésig. Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. Várd meg, míg elolvad, utána keverd meg ismét. Töltsd meg vele a palacsintákat.

Ezt is szeretjük