Pihe-puha csokis-körtés muffin: a gyümölcstől lesz szaftosabb a tészta
A csokis-körtés muffin tésztáját pillanatok alatt összeállítod, és napokig megőrzi tökéletes állagát.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ez a csokis-körtés muffin minden alkalomra tökéletes! Ha szeretsz korán kelni, akár reggelire is elkészítheted az ellenállhatatlan édességet, de a közös, családi étkezéseket is megkoronázhatod vele. Ügyelj arra, hogy külön tálban keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és csak a végén dolgozd össze. A körtelevet tejjel is helyettesítheted.
Csokis-körtés muffin
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg kakaópor
- 4 evőkanál olaj
- 2 db körte
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 dl körtelé vagy tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A körtét vágd kisebb darabokra, és szórd meg a fahéjjal. Egy nagy tálban keverd össze robotgéppel a tojásokat az olajjal és a kétféle cukorral, majd add hozzá a körtelevet vagy tejet. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót. Fakanállal, gyengéd mozdulatokkal add a tojásos masszához, majd forgasd bele a körtét és a kis darabokra vágott csokit.
Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és egyenletesen oszd el benne a tésztát. Süsd 170 fokon 15-20 percig, addig, amíg a beleszúrt villára vagy fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta.
A körte-mandula párosítás pitében is tökéletes. Az omlós, édes tart a krémtől ellenállhatatlan.
Még több recept