Bounty krémdesszert, roppanós kekszdarabokkal - 15 perc alatt kész
Ha imádod a Bounty csokit, akkor ez a te desszerted. Sűrű kókuszkrém, csoki, kekszdarabkák. A tetejére mehet tejszínhab, mandulaforgács. Érdemes akár rögtön dupla adagot főzni belőle, mert amilyen gyorsan összedobod, olyan sebességgel el is fogy.

Csokis-kókuszos desszert
Hozzávalók 4 személyre
- 8 édes keksz
- 5 dl tej
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 5 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg étcsoki
Tetejére
- 3 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a tejszínt, a cukrot, a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot. Állandóan kevergetve forrald fel, majd add hozzá a búzadarát. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, és pihentesd öt-tíz percig.
Közben vízgőz felett, kis lángon olvaszd össze a tejszínt és az étcsokit. Kanalazd a kókuszos krémet és a csokit a pohárba tetszés szerint, a rétegek közé rakj kekszet. A tetejét ízlés szerint díszítheted cukorral, gyümölccsel, mandulaforgáccsal, egy-két darab keksszel. Tedd a hűtőbe, majd közvetlenül tálalás előtt rakj rá tejszínhabot is.
