Mini csokis kiflik: ilyen finomat nem kapsz a pékségben
A csokis kifli kiváló hétindító. Egy bögre meleg itallal reggelire, vagy kiadós leves után ebédre is kiváló.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A foszlós csokis kifliért a család apraja-nagyja odalesz. Főleg, ha még csokidarabkákkal is megszórod a tetejét. Erre az édességre sütés közben is bátran ránézhetsz, nem fog összeesni. Ha ízlik a tészta, más töltelékkel is kipróbálhatod.

Csokis kiflik

Hozzávalók 32 darabhoz:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3-4 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1,5 dl tej
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt 1/2 deci langyos cukros tejbe, és futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Ha jó habos, add hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrd össze. Közben adagolj hozzá annyi langyos tejet, hogy könnyen formázható tésztát kapj. Akkor jó, ha már nem ragad sem a kezedhez, sem az edényhez, és szép fényes. Készíts belőle négy cipót, és pihentesd letakarva, meleg helyen körülbelül 45 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A kakaót és a cukrot kevés tejjel dolgozd simára. A maradék tejet kezdd melegíteni. Öntsd bele a kakaót, és folyamatosan kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Majd hagyd kihűlni. A csokoládét törd kis darabokra.

A kelesztést követően a gombócokat lisztezett felületen nyújtsd kerekre, és kend meg a csokikrémmel. Derelyevágóval vágd mindegyiket nyolc cikkbe: először félbe, majd negyedbe, és a negyedeket is félbe. A cikkeket a hosszabb végüknél töltsd meg csokidarabokkal és egy-egy szem mazsolával, majd sodord fel. Formázz kis kifliket, rakd őket tepsibe, és kend meg a tetejüket vízzel. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd szép pirosra 18-20 perc alatt.

Ezt is szeretjük