Retro csokis keksztekercs, melyből soha nem lehet eleget készíteni

Gyermekkorunk nagy kedvence volt a csokis keksztekercs. Idézd fel a régi ízeket ezzel a villámgyorsan elkészíthető édességgel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy-két évtizede nem múlhatott el szinte semmilyen ünnep a csokis keksztekercs nélkül. Majomkenyér, pöttyöske, csokiszalámi néven is emlegettük. Mindenkinek megvolt a saját verziója, hisz könnyen és rengeteg módon variálható. Ma ismét népszerű, erre nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, percek alatt összedobható, és elronthatatlan.

csokis-keksztekercs

Csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 szelethez

  • 50 dkg keksz
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rumaroma
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A keksz felét törd darabosra, a másik részét daráld le. Egy edényben olvaszd össze a csokit és a vajat, majd öntsd a kekszhez. Rakd hozzá a cukrot, a darabokra vágott vagy darált diót, a kakaót, a lekvárt és késhegynyi fahéjat. Akkor jó, ha a massza szépen gyúrható, és nem ragad. Arra viszont ügyelj, ha túl száraz lesz, akkor törni fog. Hígítani lekvárral, tejjel tudod, ha túl lágy, adj még hozzá darált kekszet. 

 

A masszából formázz egy hengert, és takard le fóliával. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket őzgerincformába rakod. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy könnyen tudd szeletelni, és az ízek összeérjenek. Másnap húzd le róla a fóliát, szórd meg porcukorral, és vágd fel.

keksztekercs-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük