Retro csokis keksztekercs, melyből soha nem lehet eleget készíteni
Gyermekkorunk nagy kedvence volt a csokis keksztekercs. Idézd fel a régi ízeket ezzel a villámgyorsan elkészíthető édességgel!
Egy-két évtizede nem múlhatott el szinte semmilyen ünnep a csokis keksztekercs nélkül. Majomkenyér, pöttyöske, csokiszalámi néven is emlegettük. Mindenkinek megvolt a saját verziója, hisz könnyen és rengeteg módon variálható. Ma ismét népszerű, erre nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, percek alatt összedobható, és elronthatatlan.
Csokis keksztekercs
Hozzávalók 12 szelethez
- 50 dkg keksz
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg dió
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rumaroma
- fahéj
Elkészítés:
A keksz felét törd darabosra, a másik részét daráld le. Egy edényben olvaszd össze a csokit és a vajat, majd öntsd a kekszhez. Rakd hozzá a cukrot, a darabokra vágott vagy darált diót, a kakaót, a lekvárt és késhegynyi fahéjat. Akkor jó, ha a massza szépen gyúrható, és nem ragad. Arra viszont ügyelj, ha túl száraz lesz, akkor törni fog. Hígítani lekvárral, tejjel tudod, ha túl lágy, adj még hozzá darált kekszet.
A masszából formázz egy hengert, és takard le fóliával. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket őzgerincformába rakod. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy könnyen tudd szeletelni, és az ízek összeérjenek. Másnap húzd le róla a fóliát, szórd meg porcukorral, és vágd fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció