Retro csokis keksztekercs, melyből soha nem lehet eleget készíteni
Gyermekkorunk nagy kedvence volt a csokis keksztekercs. Idézd fel a régi ízeket ezzel a villámgyorsan elkészíthető édességgel!

Retro csokis keksztekercs, melyből soha nem lehet eleget készíteni
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy-két évtizede nem múlhatott el szinte semmilyen ünnep a csokis keksztekercs nélkül. Majomkenyér, pöttyöske, csokiszalámi néven is emlegettük. Mindenkinek megvolt a saját verziója, hisz könnyen és rengeteg módon variálható. Ma ismét népszerű, erre nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, percek alatt összedobható, és elronthatatlan.

Csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg keksz
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rumaroma
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A keksz felét törd darabosra, a másik részét daráld le. Egy edényben olvaszd össze a csokit és a vajat, majd öntsd a kekszhez. Rakd hozzá a cukrot, a darabokra vágott vagy darált diót, a kakaót, a lekvárt és késhegynyi fahéjat. Akkor jó, ha a massza szépen gyúrható, és nem ragad. Arra viszont ügyelj, ha túl száraz lesz, akkor törni fog. Hígítani lekvárral, tejjel tudod, ha túl lágy, adj még hozzá darált kekszet. 

 

A masszából formázz egy hengert, és takard le fóliával. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket őzgerincformába rakod. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy könnyen tudd szeletelni, és az ízek összeérjenek. Másnap húzd le róla a fóliát, szórd meg porcukorral, és vágd fel.

Ezt is szeretjük