Retro csokis keksztekercs, melyből soha nem lehet eleget készíteni
Gyermekkorunk nagy kedvence volt a csokis keksztekercs. Idézd fel a régi ízeket ezzel a villámgyorsan elkészíthető édességgel!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
Egy-két évtizede nem múlhatott el szinte semmilyen ünnep a csokis keksztekercs nélkül. Majomkenyér, pöttyöske, csokiszalámi néven is emlegettük. Mindenkinek megvolt a saját verziója, hisz könnyen és rengeteg módon variálható. Ma ismét népszerű, erre nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, percek alatt összedobható, és elronthatatlan.
Csokis keksztekercs
Hozzávalók 12 szelethez:
- 50 dkg keksz
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg dió
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rumaroma
- fahéj
Elkészítés:
A keksz felét törd darabosra, a másik részét daráld le. Egy edényben olvaszd össze a csokit és a vajat, majd öntsd a kekszhez. Rakd hozzá a cukrot, a darabokra vágott vagy darált diót, a kakaót, a lekvárt és késhegynyi fahéjat. Akkor jó, ha a massza szépen gyúrható, és nem ragad. Arra viszont ügyelj, ha túl száraz lesz, akkor törni fog. Hígítani lekvárral, tejjel tudod, ha túl lágy, adj még hozzá darált kekszet.
A masszából formázz egy hengert, és takard le fóliával. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket őzgerincformába rakod. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy könnyen tudd szeletelni, és az ízek összeérjenek. Másnap húzd le róla a fóliát, szórd meg porcukorral, és vágd fel.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept