Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
A különféle magvakból, kandírozott citrusokból álló csokis tallérok különleges, finom csemegék.

Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Gisele Bündchen édesanyjától örökölte szépségét: most már értjük, 40 évesen miért néz ki úgy, ahogy »

Centikkel karcsúbbnak tűnik a derekad, ha beveted ezeket az öltözködési trükköket: egyszerűen követhető, alaknyújtó szettek »

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A népszerű florentin Olaszországból származik, és firenzei tallérként is ismerheted. Az intenzív ízű, kicsit ragacsos sütibe a mandula mellé rakhatsz mogyorót vagy diót, esetleg aszalványt. Dobozban, lefedve hosszú ideig eláll. A csokis részhez a karácsonyi maradék édességet is felhasználhatod.

Csokis florentin tallérok

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tallérokhoz

  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg mogyoró
  • 5 dkg kandírozott citrushéj
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejszín

Bevonóhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát és a mogyorót vágd durvára. A vajat, a tejszínt, a mézet és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a mandulát, a mogyorót és az apróra vágott, kandírozott citrushéjat.
 

Szitáld bele a lisztet, dolgozd össze, és egy kanállal adagold sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj nagyobb helyet a sütik között. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tallérokat 10-12 percig. A bevonáshoz a csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. A kihűlt tallérok alját mártsd csokiba, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Várd meg, míg megdermed, utána eheted.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük