Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
A különféle magvakból, kandírozott citrusokból álló csokis tallérok különleges, finom csemegék.

Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A népszerű florentin Olaszországból származik, és firenzei tallérként is ismerheted. Az intenzív ízű, kicsit ragacsos sütibe a mandula mellé rakhatsz mogyorót vagy diót, esetleg aszalványt. Dobozban, lefedve hosszú ideig eláll. A csokis részhez a karácsonyi maradék édességet is felhasználhatod.

Csokis florentin tallérok

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tallérokhoz

  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg mogyoró
  • 5 dkg kandírozott citrushéj
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejszín

Bevonóhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát és a mogyorót vágd durvára. A vajat, a tejszínt, a mézet és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a mandulát, a mogyorót és az apróra vágott, kandírozott citrushéjat.
 

Szitáld bele a lisztet, dolgozd össze, és egy kanállal adagold sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj nagyobb helyet a sütik között. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tallérokat 10-12 percig. A bevonáshoz a csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. A kihűlt tallérok alját mártsd csokiba, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Várd meg, míg megdermed, utána eheted.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük