Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
A különféle magvakból, kandírozott citrusokból álló csokis tallérok különleges, finom csemegék.

Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A népszerű florentin Olaszországból származik, és firenzei tallérként is ismerheted. Az intenzív ízű, kicsit ragacsos sütibe a mandula mellé rakhatsz mogyorót vagy diót, esetleg aszalványt. Dobozban, lefedve hosszú ideig eláll. A csokis részhez a karácsonyi maradék édességet is felhasználhatod.

Csokis florentin tallérok

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tallérokhoz

  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg mogyoró
  • 5 dkg kandírozott citrushéj
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejszín

Bevonóhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát és a mogyorót vágd durvára. A vajat, a tejszínt, a mézet és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a mandulát, a mogyorót és az apróra vágott, kandírozott citrushéjat.
 

Szitáld bele a lisztet, dolgozd össze, és egy kanállal adagold sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj nagyobb helyet a sütik között. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tallérokat 10-12 percig. A bevonáshoz a csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. A kihűlt tallérok alját mártsd csokiba, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Várd meg, míg megdermed, utána eheted.

Ezt is szeretjük