Csokis-epres palacsintabatyu: a tésztát bögrével is kimérheted

Ha szereted az epret, most rakj mindenbe, még a palacsintába is! Batyuba töltve, csokival leöntve igazán extra desszert.

csokis-epres-palacsintabatyu
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta mindig ellenállhatatlan, hát még különleges külsővel, batyuként tálalva! Ebben a desszertben is csodás együtt a csoki és az eper. A tészta készítésénél könnyebbséget jelent, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Csak az első sütése előtt önts kevés olajat a serpenyőbe, a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség. Fokozhatod még az élvezetet tejszínnel is.

Csokis-epres palacsintabatyu

Hozzávalók 10 darabhoz

A palacsintához

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A csokiöntethez

  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki a cukorral. Add hozzá a tejet, a sót, részletekben a lisztet és a szódát vagy a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 20-30 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egyesével süsd ki a palacsintákat.
 

Az öntethez a csokit tördeld össze, rakd egy tálba, és vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a kis darabokra vágott vajat, végül a tejszínt. Dolgozd egyneművé a masszát, és tartsd melegen. A palacsintákba rakj megmosott, feldarabolt epret, és formázz belőlük batyut. Tedd tányérra, és csokiöntettel kínáld. Díszítheted még gyümölccsel.  
Az eper Nutellával is mennyei. Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű sütit!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük