Csokis-epres palacsintabatyu: a tésztát bögrével is kimérheted
Ha szereted az epret, most rakj mindenbe, még a palacsintába is! Batyuba töltve, csokival leöntve igazán extra desszert.

csokis-epres-palacsintabatyu
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsinta mindig ellenállhatatlan, hát még különleges külsővel, batyuként tálalva! Ebben a desszertben is csodás együtt a csoki és az eper. A tészta készítésénél könnyebbséget jelent, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Csak az első sütése előtt önts kevés olajat a serpenyőbe, a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség. Fokozhatod még az élvezetet tejszínnel is.

Csokis-epres palacsintabatyu

Hozzávalók 10 darabhoz:

A palacsintához

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A csokiöntethez

  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki a cukorral. Add hozzá a tejet, a sót, részletekben a lisztet és a szódát vagy a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 20-30 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egyesével süsd ki a palacsintákat.
 

Az öntethez a csokit tördeld össze, rakd egy tálba, és vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a kis darabokra vágott vajat, végül a tejszínt. Dolgozd egyneművé a masszát, és tartsd melegen. A palacsintákba rakj megmosott, feldarabolt epret, és formázz belőlük batyut. Tedd tányérra, és csokiöntettel kínáld. Díszítheted még gyümölccsel.  
Az eper Nutellával is mennyei. Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű sütit!

Ezt is szeretjük