Csokis krémmel töltött Charlotte-torta: így lesz tökéletes hozzá a piskótatekercs

Ha elegáns, finom tortával szeretnél előrukkolni, a csokikrémes Charlotte remek választás!

Csokis krémmel töltött Charlotte-torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hogy a csábító Charlotte-torta már több mint 200 éves? Rengeteg változata maradt fenn, a legrégebbi süti alapja száraz kenyér volt. Mostanában inkább babapiskótából vagy piskótatekercsből készítik. Krémes, puha és nagyon mutatós. Ezzel a piskótás, csokikrémes változattal mindenkit elkápráztathatsz.

Csokis Charlotte-torta

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • lekvár

Krémhez

  • 20 db étcsoki
  • 12 db vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A piskótatekercshez a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és meleg vízzel keverd fehéredésig. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és kanalanként dolgozd a cukros masszába, majd a fehérjét is adagold hozzá. Óvatosan keverd össze, egyengesd a tésztát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl, mert könnyen kiszárad, és akkor nem tudod tekerni.
 

Borítsd a piskótát egy tiszta, nedves konyharuhára, és csavard fel határozott mozdulattal. Várd meg, míg kihűl, majd tekerd le, kend meg lekvárral, és ismét csavard fel. Vágd a tésztát vékony szeletekre.

A krémhez a jó minőségű étcsokoládét tördeld kis darabokra, és vízgőz felett, állandóan kevergetve olvaszd össze a vajjal. Húzd le a tűzről, add hozzá a cukrot. Várd meg, míg kihűl, majd a tojásokat válaszd ketté, és rakd a sárgákat a csokihoz. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és lassanként forgasd a krémbe.

Állítsd össze a tortát: egy kerek tálat bélelj ki folpack fóliával úgy, hogy kicsit túllógjon rajta. Rakd bele a piskótatekercseket, kend rá a csokis krémet, és helyezd rá a maradék tésztát. Csomagold be a lelógó folpackkal, és tedd pár órára a hűtőbe. Tálalás előtt borítsd egy tortatálra, a fóliát szedd le róla, és díszítsd még tejszínhabbal, gyümölcsökkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük