Mennyei csokis-banános piskóta pihe-puha tésztával: nem lehet abbahagyni, annyira finom
Miért nem használod fel az édes, érett banánokat egy isteni sütibe? Piskótába is tökéletesek, főleg csokival megbolondítva.

csokis-bananos-piskota
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

A zöld teánál sokkal hatásosabb a fehér tea: méregtelenítő és tele van antioxidánssal »

Speciális krémek kipirosodott, repedezett kezekre: webáruházban is kaphatóak »

Ez a nőies frizura hódít most: a 60-as évek inspirálta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta télen-nyáron jó ötlet, a vizes változattal pedig még könnyen is boldogulsz! Ilyenkor is tehetsz bele gyümölcsöt, a banán mindig kéznél van. Nem baj, ha egy kicsit már barna, annál finomabb, édesebb. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha csoki is kerül bele. 

Csokis-banános piskóta

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 db banán
  • 10 dkg csoki
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá a csipet sóval. A sárgákat habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd mehet bele a sütőporral vegyített liszt és a víz. Dolgozd simára, a végén óvatosan forgasd bele a habot. A tésztát öntsd a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Szórd bele a kis darabokra vágott csokit vagy csokichipset, és a tetejére rakd a felkarikázott banánt.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 25 percig. Fontos, hogy a sütőt nem szabad nyitogatni. Amikor már jó az illata, szép a színe, és jól megemelkedett, késsel vagy hústűvel ellenőrizd, hogy tökéletesen átsült-e a piskóta. Ha nem marad az eszközön massza, kiveheted a sütőből. 
A piskótából csodás tortákat is kreálhatsz. Próbáld ki a tél másik kedvenc gyümölcsével, a mandarinnal is!

Ezt is szeretjük