Duci, puha csokidarabos palacsinta: finom és pofonegyszerű
20 perc, és kész! A puha tésztájú amerikai palacsintát csokidarabokkal még ellenállhatatlanabbá teheted.

csokidarabos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ettől a fantasztikus újítástól még finomabb lesz a klasszikus édesség! Bármilyen alkalomra, bármikor elkészítheted a csokidarabos palacsintát. A tésztája a sütőportól és a szódabikarbónától duci és puha lesz, már-már a piskótára emlékeztet. Ne lepődj meg, a massza sűrűbb, mint ahogy megszoktad. Lekvárral, juharsziruppal, különféle öntetekkel még tovább fokozhatod az élményt.

Csokidarabos palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 0.25 bögre vaj
  • 0.25 bögre étcsoki
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kis darabokra tördelt étcsokit. Egy másik edényben géppel keverd össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Ha teheted, pihentesd legalább 15 percig.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és kanalazz bele a tésztából. Amikor az alja elkezd színesedni, a teteje pedig buborékossá válik, határozott mozdulattal fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalát is, és még melegen kínáld.

Ha szereted a túrógombócot, süss hasonló ízvilágú palacsintát! Belül annyira krémes, mint egy túrópuding.

Ezt is szeretjük