Ellenállhatatlan csokicsíkos palacsinta
Kicsik és nagyok is imádni fogják
A csokicsíkos palacsinta mindenki étvágyát meghozza.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintából soha nem lehet eleget sütni. Főleg, ha extrább a szokásosnál. Litvay Ilona csokicsíkos palacsintája igazán különleges. Megtöltheted vaníliás pudinggal, lekvárral, túróval vagy csokival is.

Csokicsíkos palacsinta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1/2 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztát a szokásos módon keverd ki. Tedd egy tálba a lisztet, a tojást, a sót, öntsd hozzá a szódát és a tejet, majd gépi habverővel dolgozd csomómentesre a masszát. Ha túl sűrű, hígítsd szódával. Amennyiben lágynak ítéled, adj hozzá még lisztet. Végy ki a tésztából négy-öt kanállal, és egy külön edényben keverj hozzá kakaóport, valamint rumaromát.

Pihentesd egy kicsit a masszát, utána forrósíts olajat. A palacsintasütőbe csorgass csigavonalban egy evőkanálnyi kakaós masszát. Pár másodpercig süsd, majd a natúr tésztából add hozzá a szokásos mennyiséget. Ha szép piros az alsó része, fordítsd meg óvatosan, és süsd át a másik oldalát is. Csúsztasd tányérra, és ízlés szerint töltsd meg.

Ezt is szeretjük