Ellenállhatatlan csokicsíkos palacsinta
Kicsik és nagyok is imádni fogják
A csokicsíkos palacsinta mindenki étvágyát meghozza.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintából soha nem lehet eleget sütni. Főleg, ha extrább a szokásosnál. Litvay Ilona csokicsíkos palacsintája igazán különleges. Megtöltheted vaníliás pudinggal, lekvárral, túróval vagy csokival is.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1/2 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztát a szokásos módon keverd ki. Tedd egy tálba a lisztet, a tojást, a sót, öntsd hozzá a szódát és a tejet, majd gépi habverővel dolgozd csomómentesre a masszát. Ha túl sűrű, hígítsd szódával. Amennyiben lágynak ítéled, adj hozzá még lisztet. Végy ki a tésztából négy-öt kanállal, és egy külön edényben keverj hozzá kakaóport, valamint rumaromát.

Pihentesd egy kicsit a masszát, utána forrósíts olajat. A palacsintasütőbe csorgass csigavonalban egy evőkanálnyi kakaós masszát. Pár másodpercig süsd, majd a natúr tésztából add hozzá a szokásos mennyiséget. Ha szép piros az alsó része, fordítsd meg óvatosan, és süsd át a másik oldalát is. Csúsztasd tányérra, és ízlés szerint töltsd meg.

Ezt is szeretjük