20 perces csirkés, zöldséges tészta tejszínes, sajtos szósszal: maradék csirkéből is tökéletes
Ha kevesebb mint fél órád van főzni, mégis tartalmas, házi ételt ennél, válaszd a csirkés, zöldséges tésztát! A tejszínnek köszönhetően finom krémes lesz.
Ebben a tésztában csupa finomság van: fűszeres hús, többféle zöldség és isteni parmezán. A szarvacska vagy a penne tökéletes alapja lehet. A tészta és a brokkoli párhuzamosan megfő egymás mellett, sőt közben még a csirkét is meg tudod pirítani, ha nem maradt a hétvégéről. Készítheted durumtésztából, hisz az jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és hosszabb időre biztosít teltségérzetet.
Csirkés, zöldséges tészta tejszínnel, sajttal
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg parmezán
- 2.5 dl tejszín
- 2 db paradicsom
- 1 db brokkoli
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát rakd bő, lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd fogkeményre a csomagoláson található idő alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A virágaira szedett brokkolit is főzd puhára.
Ha nincs maradék csirke a hűtőben, a húst vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal, és kevés olajon pirítsd meg.
Rakd hozzá a leszűrt brokkolit, a kisebb darabokra vágott paradicsomot, öntsd fel a tejszínnel, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, oregánóval, majd rottyantsd össze pár perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg a reszelt sajttal. Rögtön tálalhatod is.
Ha éhesen, fáradtan esel haza, az egyszerű, gyors tészta vacsorára vagy ebédre is ideális lehet. Már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept