Csirkés, spárgás rizottó, ahogy az olaszok készítik: így lesz finom krémes
A rizottó autentikus olasz fogás, aminek ezúttal a csirke és a spárga növeli az élvezeti értékét.
A spárgás rizottó a tavasz nagy kedvence. Ez a változat krémesebb, mint a menzai. Sikerének egyik titka a fehér bor. Az sem mindegy, milyen rizsből készíted, a rizottóhoz az Arborio és a Carnaroli a legjobb választás. Az olaszok általában előételként kínálják, de főfogásként is bevetheted. Húsleves helyett alaplét is használhatsz.
Csirkés, spárgás rizottó receptje
Hozzávalók
- 35 dkg csirkemell
- 25 dkg rizottórizs
- 1 csokor spárga
- 2.5 dl fehér bor
- 5 dkg parmezán
- 1 db vöröshagyma
- 1.5 l húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fás részét törd le, és vágd 2-5 centis darabokra. A csirkemelleket sózd, borsozd, és három-négy percig süsd olajon, majd add hozzá a spárgát, és párold puhára. A húst és a spárgát vedd ki a zsiradékból, dobd rá az aprított vöröshagymát, és kezdd dinsztelni. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy-két perccel később add hozzá a rizst, és közepes lángon kevergesd két-három percig. Öntsd hozzá a bort, majd amikor a rizs szinte teljesen magába szívta, részletekben adagold hozzá a meleg húslevest. Főzd a rizst 15-20 percig. Ha a szemek még nem főnek szét, de kellőképpen puhák, tedd rá a spárgát, a csirkét, süsd össze két-három perc alatt. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezánnal.
A spárgás pitét is muszáj kipróbálni. Ezt is elkészítheted az univerzális leveles tésztából.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció