Csirkés karfiolrakott szaftosan, sok sajttal a tetején: maradék csirkéből is készítheted
A csirkés rakott karfiol ínyenc maradékmentő fogás is lehet. A tejszínes szósznak köszönhetően igazán szaftos.

csirkes-karfiolrakott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mit tegyél, ha marad néhány szelet grillezett csirkemelled vagy a levesből egy kis hús, de semmi kedved a megszokott rizs- vagy krumplikörettel elfogyasztani? Állíts össze belőlük rakott egytálételt! Természetesen akkor is elkészítheted ezt a karfiolos fogást, ha frissen vásárolod hozzá a csirkét, az eredmény mindenképpen ínycsiklandozó fogás lesz.

Csirkés-sajtos karfiolrakott

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej karfiol
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha friss csirkemellből készíted a húst, vágd kockákra, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, forgasd meg olívaolajban, és tedd be a hűtőbe fél-egy órára. Pihentetés után egy nagyobb serpenyőbe önts kevés olívaolajat, és néhány perc alatt pirítsd meg rajta a csirkemellkockákat. Szűrőlapáttal szedd ki egy tálra. Ha maradék csirkét használsz, csak vágd fel kockára, nem kell utánaízesíteni.

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd 10-15 percig. Nem baj, ha a zöldség nem teljesen puhul meg. Ha kész, szűrd le.
A sajtot reszeld le. Egy kis tálban keverd össze a tejszínt az átnyomott fokhagymával és kevés borssal.


Kivajazott tepsiben terítsd szét a karfiol felét. Oszd el rajta a csirkemellet, majd borítsd be a zöldség másik felével. Az egészet öntsd nyakon a fűszeres tejszínnel, és gazdagon szórd meg reszelt sajttal. Alufóliával betakarva süsd 25-30 percig, a végén vedd le róla a fóliát, hintsd meg petrezselyemmel, és tedd vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a sajt megpirul a tetején.
Próbáld ki a karfiolt krumplival is! Az ízletes gratin köretként, vacsorára vagy akár főfogásként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük