Csirkés karfiolrakott szaftosan, sok sajttal a tetején: maradék csirkéből is készítheted
A csirkés rakott karfiol ínyenc maradékmentő fogás is lehet. A tejszínes szósznak köszönhetően igazán szaftos.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Mit tegyél, ha marad néhány szelet grillezett csirkemelled vagy a levesből egy kis hús, de semmi kedved a megszokott rizs- vagy krumplikörettel elfogyasztani? Állíts össze belőlük rakott egytálételt! Természetesen akkor is elkészítheted ezt a karfiolos fogást, ha frissen vásárolod hozzá a csirkét, az eredmény mindenképpen ínycsiklandozó fogás lesz.
Csirkés-sajtos karfiolrakott
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg sajt
- 1 fej karfiol
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Ha friss csirkemellből készíted a húst, vágd kockákra, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, forgasd meg olívaolajban, és tedd be a hűtőbe fél-egy órára. Pihentetés után egy nagyobb serpenyőbe önts kevés olívaolajat, és néhány perc alatt pirítsd meg rajta a csirkemellkockákat. Szűrőlapáttal szedd ki egy tálra. Ha maradék csirkét használsz, csak vágd fel kockára, nem kell utánaízesíteni.
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd 10-15 percig. Nem baj, ha a zöldség nem teljesen puhul meg. Ha kész, szűrd le.
A sajtot reszeld le. Egy kis tálban keverd össze a tejszínt az átnyomott fokhagymával és kevés borssal.
Kivajazott tepsiben terítsd szét a karfiol felét. Oszd el rajta a csirkemellet, majd borítsd be a zöldség másik felével. Az egészet öntsd nyakon a fűszeres tejszínnel, és gazdagon szórd meg reszelt sajttal. Alufóliával betakarva süsd 25-30 percig, a végén vedd le róla a fóliát, hintsd meg petrezselyemmel, és tedd vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a sajt megpirul a tetején.
Próbáld ki a karfiolt krumplival is! Az ízletes gratin köretként, vacsorára vagy akár főfogásként is megállja a helyét.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept