Csirkés rakott karfiol 40 perc alatt: laktató, mégsem nehezíti el a gyomrot
A karfiol sült csirkével rétegezve igazán kiadós, és munka után is beleférhet az időbe az elkészítése.

csirkes-karfiolos-rakott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig érdemes karfiolt tartani a hűtődben, mert változatosan elkészíthető, és isteni fogásokat tehetsz az asztalra belőle. Ha a rakottast szaftos darált hús helyett csirkemellel készíted, kevésbé terheli meg a gyomrot. A besamelnek köszönhetően nem szárad ki sütés közben. A mártáshoz is keverj sajtot, hogy még finomabb legyen. Frissen és melegítve is kiváló. 

Csirkés rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg csirke
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
  • aprított zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Egy nagy edényben forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a zöldségdarabokat. Főzd öt percig, utána szűrd le, és csepegtesd le. 

Főzz besamelt: a vajat egy lábosban kis lángon olvaszd fel. Szórd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd három-négy percig. Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Szórd hozzá a reszelt trappistát, és várd meg, amíg megolvad. A csirkemellet vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg, és sózd, borsozd ízlés szerint.  

A karfiolt és a csirkét felváltva rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba, és öntsd rá a besamelt. A tetejére szórd a cheddar sajtot, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
Próbáld ki a karfiolt krumplival is! Az ízletes gratin köretként, vacsorára vagy akár főfogásként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük