Dupla sajtos, csirkés rakott karfiol: így lesz finom szaftos
Készülj holnap ebédre egy jó adag, bőségesen megpakolt rakott karfiollal! Bátran beleteheted a maradék sült csirkét.

Dupla sajtos, csirkés rakott karfiol: így lesz finom szaftos
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ettől a tornától teljesen átváltozik a tested: alakformálás otthon »

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

A 10 legdivatosabb frizura a 90-es évekből - Nem mindegyikre érdemes visszaemlékezni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sokoldalú, egészséges karfiolból változatos finomságokat készíthetsz. Nagyon egyszerűen ínycsiklandó rakottast varázsolhatsz belőle. Kiadós, laktató, ha így készíted, mindenki kétszer szed belőle. Ha azért tartasz a karfioltól, mert puffaszt, dobj a főzőlébe egy kávéskanál szódabikarbónát. Így felszabadulnak azok a gázok, amik a kellemetlenséget okozzák.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 40 dkg csirkemell
  • 33 dkg tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra. Tedd forrásban lévő, sós vízbe, főzd öt-hét percig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Dobd hozzá a csirkemellet, kevergesd fehéredésig, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Párold félpuhára, ha kell, önts alá kevés vizet.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd ki a karfiol felével, és terítsd be a csirkemellel. Kanalazz rá a tojással elkevert tejfölből, a tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, majd kend rá a tejfölt. Szórd meg a kétféle reszelt sajttal és az apróra vágott petrezselyemmel. Fóliával letakarva tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, és süsd addig, amíg a teteje megpirul.

Ezt is szeretjük