Mexikói csirkés tészta: a kukorica és a fekete bab teszi igazán finommá
Különösen finom a kukoricás, csirkés mexikói tészta, ha fekete babbal dobod fel.

mexikoi teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Amerikából származó fekete bab gazdag vitaminokban, rostokban és fehérjében. Zsírtartalma alacsony, miközben már egy kis mennyiségtől is jóllaksz, így az alakodat is segít megőrizni. Készíts a felhasználásával finom csirkés, kukoricás mexikói tésztát!

Csirkés mexikói tészta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 30 dkg orsótészta
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 doboz konzerv fekete bab
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál korianderzöld
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le.

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a kaliforniai paprikát kockázd fel, a konzerveket csepegtesd le. A már puha hagymára dobd rá a csirkét, kevergetve süsd fehéredésig, majd keverd hozzá a paprikát is, és együtt süsd addig, amíg az is megpuhul. Ekkor keverd hozzá a kukoricát és babot is. Öntsd fel tejszínnel, adj hozzá egy kevés sót, borsot, korianderzöldet és szerecsendiót, és forrald össze az egészet. Végül add hozzá a tésztát is, az adagok tetejét pedig szórd meg reszelt parmezánnal.

Hasonló ételt akár tészta és hús nélkül is összedobhatsz - ez a kukoricás babsaláta például szintén fekete babból az igazi.

Ezt is szeretjük