Csirkés lecsó tésztával tálalva: laktató, szaftos és kiadós
A lecsó csirkével és tésztával kiadós ebéd, amihez akár a hétvégi maradék húst is felhasználhatod.

csirkes-lecso-spagettivel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos lecsós húsra is ráfér néha, hogy megújítsd egy kicsit! Akár a körettel is variálhatsz. Tésztával jó laktató, ráadásul a fűszeres csirkemell gyorsan megsül. Ha durumlisztből főzöd a tésztát, nem kell hozzá olaj, és leöblíteni sem szükséges.

Csirkés lecsó tésztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg spagetti
  • 4 db paprika
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban rakj fel főni három liter vizet. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd al dante állagúra körülbelül nyolc perc alatt. Ha már nem kemény, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
 

A húst öblítsd le, vágd kis darabokra, és fűszerezd sóval, borssal. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a húst, majd szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra mehet a hagyma, a paprika és a paradicsom. Szórj hozzá sót, borsot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és párold puhára a zöldségeket körülbelül 30 perc alatt. A végén keverd hozzá a húst, és a spagettivel együtt kínáld. 
A csirkemellből 10 perc munkával isteni ebédet készíthetsz. A hús mellett sok zöldség is sül.

Ezt is szeretjük