Csirkés lecsó tésztával tálalva: laktató, szaftos és kiadós
A lecsó csirkével és tésztával kiadós ebéd, amihez akár a hétvégi maradék húst is felhasználhatod.
A hagyományos lecsós húsra is ráfér néha, hogy megújítsd egy kicsit! Akár a körettel is variálhatsz. Tésztával jó laktató, ráadásul a fűszeres csirkemell gyorsan megsül. Ha durumlisztből főzöd a tésztát, nem kell hozzá olaj, és leöblíteni sem szükséges.
Csirkés lecsó tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg spagetti
- 4 db paprika
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- 3 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban rakj fel főni három liter vizet. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd al dante állagúra körülbelül nyolc perc alatt. Ha már nem kemény, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le.
A húst öblítsd le, vágd kis darabokra, és fűszerezd sóval, borssal. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a húst, majd szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra mehet a hagyma, a paprika és a paradicsom. Szórj hozzá sót, borsot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és párold puhára a zöldségeket körülbelül 30 perc alatt. A végén keverd hozzá a húst, és a spagettivel együtt kínáld.
A csirkemellből 10 perc munkával isteni ebédet készíthetsz. A hús mellett sok zöldség is sül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció