Kiadós csirkés-kolbászos tészta egybesütve: maradék húsból is tökéletes lesz
A kiadós csirkés-kolbászos tészta akkor is tökéletes választás, ha maradt egy kevés sült húsod, amit nem szeretnél kidobni.
A csirkés kolbászos sült tészta egyszerű elven készül, mégis fantasztikus. A kicsit szárazabb csirkemellet remekül egészíti ki a szaftos füstölt kolbász, az egészet pedig tejszín és reszelt sajt fogja össze. Ha szívesen készítesz tésztát, pakold meg gyakran hússal, így könnyen és gyorsan varázsolhatsz teljes értékű ebédet az asztalra.
Csirkés-kolbászos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A kolbászt áztasd hideg vízbe. Közben a csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olajjal, és tedd félre.
A kolbászt halászd ki a vízből, húzd le a héját, és karikázd fel. Serpenyőben kevés olajon futtasd meg egy-két perc alatt, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt kolbászos zsiradékon süsd a csirkemellkockákat öt perc alatt fehéredésig.
A tejszínt keverd el a reszelt sajt felével. Egy tepsibe öntsd bele a kifőtt tésztát. Add hozzá a kisült kolbászt és csirkemellet, forgasd össze a sajtos tejszínnel, szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal és egy kevés aprított petrezselyemmel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, hogy az ízei összeérjenek.
A tésztát szaftos darált húsos raguval is egybesütheted: a nyúlós sajt a tetején egyszerűen isteni!
Darált húsos raguval sült penne pirult sajttal a tetején: a sütőben érnek össze az ízek
Ha szereted a bolognait, próbáld ki ezt a rakott tésztát, a pirult, nyúlós sajt megkoronázza a fogást.
Elolvasom- tészta
- egytálétel
- rakott tészta
- csirkés tészta
- sült tészta
- füstölt kolbász
- kolbászos tészta
- csirkés-kolbászos tészta
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció