Krémes csirkés-gombás rizottó, ahogy az olaszok készítik
Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.

csirkes-gombas-rizotto-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy zöldség vagy hús kerül a rizottóra, ha jó szaftos, biztosan sikert arat. Néhány egyszerű trükktől az olaszok egytálétele isteni lesz. Az egyik titok a kerekszemű rizottórizs, aminél jobb alap nem is kell, illetve a fehérbor. A tetejére szórhatsz tálaláskor még reszelt sajtot és aprított petrezselymet. 

Csirkés-gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizottórizs
  • 30 dkg gomba
  • 8 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik, majd öntsd fel a fehérbor felével, sózd, borsozd, és közepes lángon, néha megkeverve addig párold, amíg a hús megpuhul. Félidőben rakd hozzá a megtisztított gombát. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, nehogy leégjen. 

 

Közben az alaposan megmosott rizst kevés vajon addig pirítsd, míg átlátszó nem lesz. Ez körülbelül három-négy perc. Öntsd hozzá a maradék fehérbort, majd amikor elpárolog, adj hozzá egy merőkanál levest, és kevés vajat. Amikor magába szívja a folyadékot, mehet hozzá ismét a leves. Ezt addig ismételd, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. 
A végén tedd hozzá a húst, a gombát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, óvatosan keverd össze, majd főzd még pár percig.
Az olaszok rizskrokettje is különleges, kívül ropogós, belül sajtos.  

Ezt is szeretjük