Krémes csirkés-gombás rizottó, ahogy az olaszok készítik

Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.

csirkes-gombas-rizotto-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy zöldség vagy hús kerül a rizottóra, ha jó szaftos, biztosan sikert arat. Néhány egyszerű trükktől az olaszok egytálétele isteni lesz. Az egyik titok a kerekszemű rizottórizs, aminél jobb alap nem is kell, illetve a fehérbor. A tetejére szórhatsz tálaláskor még reszelt sajtot és aprított petrezselymet. 

Csirkés-gombás rizottó

Hozzávalók

  • 30 dkg rizottórizs
  • 30 dkg gomba
  • 8 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik, majd öntsd fel a fehérbor felével, sózd, borsozd, és közepes lángon, néha megkeverve addig párold, amíg a hús megpuhul. Félidőben rakd hozzá a megtisztított gombát. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, nehogy leégjen. 

 

Közben az alaposan megmosott rizst kevés vajon addig pirítsd, míg átlátszó nem lesz. Ez körülbelül három-négy perc. Öntsd hozzá a maradék fehérbort, majd amikor elpárolog, adj hozzá egy merőkanál levest, és kevés vajat. Amikor magába szívja a folyadékot, mehet hozzá ismét a leves. Ezt addig ismételd, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. 
A végén tedd hozzá a húst, a gombát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, óvatosan keverd össze, majd főzd még pár percig.
Az olaszok rizskrokettje is különleges, kívül ropogós, belül sajtos.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük