Krémes csirkés-gombás rizottó, ahogy az olaszok készítik
Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Mindegy, hogy zöldség vagy hús kerül a rizottóra, ha jó szaftos, biztosan sikert arat. Néhány egyszerű trükktől az olaszok egytálétele isteni lesz. Az egyik titok a kerekszemű rizottórizs, aminél jobb alap nem is kell, illetve a fehérbor. A tetejére szórhatsz tálaláskor még reszelt sajtot és aprított petrezselymet.
Csirkés-gombás rizottó
Hozzávalók
- 30 dkg rizottórizs
- 30 dkg gomba
- 8 dl húsleves
- 5 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik, majd öntsd fel a fehérbor felével, sózd, borsozd, és közepes lángon, néha megkeverve addig párold, amíg a hús megpuhul. Félidőben rakd hozzá a megtisztított gombát. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, nehogy leégjen.
Közben az alaposan megmosott rizst kevés vajon addig pirítsd, míg átlátszó nem lesz. Ez körülbelül három-négy perc. Öntsd hozzá a maradék fehérbort, majd amikor elpárolog, adj hozzá egy merőkanál levest, és kevés vajat. Amikor magába szívja a folyadékot, mehet hozzá ismét a leves. Ezt addig ismételd, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot.
A végén tedd hozzá a húst, a gombát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, óvatosan keverd össze, majd főzd még pár percig.
Az olaszok rizskrokettje is különleges, kívül ropogós, belül sajtos.
Még több recept