Krémes csirkés-gombás rizottó, ahogy az olaszok készítik
Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.


- 3 őrjítően szexi, dús hatású frizura Brigitte Bardot-tól: a színésznő tudta, hogyan legyen bájosan kócos »
- Segíti a zsírbontást és célzottan formálja az alakot: minden, amit az elektrolipolízisről tudni kell »
- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Mindegy, hogy zöldség vagy hús kerül a rizottóra, ha jó szaftos, biztosan sikert arat. Néhány egyszerű trükktől az olaszok egytálétele isteni lesz. Az egyik titok a kerekszemű rizottórizs, aminél jobb alap nem is kell, illetve a fehérbor. A tetejére szórhatsz tálaláskor még reszelt sajtot és aprított petrezselymet.
Csirkés-gombás rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg rizottórizs
- 30 dkg gomba
- 8 dl húsleves
- 5 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik, majd öntsd fel a fehérbor felével, sózd, borsozd, és közepes lángon, néha megkeverve addig párold, amíg a hús megpuhul. Félidőben rakd hozzá a megtisztított gombát. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, nehogy leégjen.
Közben az alaposan megmosott rizst kevés vajon addig pirítsd, míg átlátszó nem lesz. Ez körülbelül három-négy perc. Öntsd hozzá a maradék fehérbort, majd amikor elpárolog, adj hozzá egy merőkanál levest, és kevés vajat. Amikor magába szívja a folyadékot, mehet hozzá ismét a leves. Ezt addig ismételd, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot.
A végén tedd hozzá a húst, a gombát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, óvatosan keverd össze, majd főzd még pár percig.
Az olaszok rizskrokettje is különleges, kívül ropogós, belül sajtos.
Még több recept