Ezzel a recepttel otthon is készíthetsz pad thait: nem kell érte a gyorsétterembe menned
Itthon is egyre népszerűbb a pad thai, amelyet számtalan különböző változatban készíthetsz el: most egy csirkével és garnélarákkal tálalt receptet mutatunk.

Kóstoltad már a gyorséttermekben kapható pad thait? Ez egy thaiföldi egytálétel, alapja rizstészta, amelyet pikáns öntettel és húsos vagy zöldséges feltéttel kínálnak. Nagyon gyakori összetevője a csirke, a garnélarák és a mogyoró, amelyek így ebből a receptből sem maradhattak ki. Bár a hozzávalói a magyaros konyhának nem alapanyagai, nagyobb boltokból könnyen be tudod szerezni őket.
Csirkés, garnélarákos pad thai
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg rizstészta
- 20 dkg garnélarák
- 20 dkg babcsíra
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 szál újhagyma
- 3 lime
- 3 evőkanál halszósz
- 3 evőkanál pörkölt mogyoró
- 2 tojás
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál mogyoróolaj
- 2 teáskanál fokhagymás chiliszósz
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 csokor koriander
- 0.5 teáskanál chilipehely
Elkészítés:
A rizstésztát tedd egy tálba. Öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, így hagyd állni tíz percig, majd szűrd le.
A halszószt, ketchupot, Worcestershire-szószt, fokhagymás chiliszószt és a cukrot keverd el egy tálban. A csirkemellet kockázd fel. A garnélarákot, ha szükséges, tisztítsd meg és szeleteld fel. A fokhagymát vágd apróra.
Egy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a csirkét, a rákot, a fokhagymát és a chilipelyhet. Kevergesd addig, amíg a hús kifehéredik, a rák pedig rózsaszínné válik. Ekkor öntsd hozzá a kikevert szószt. Gyöngyöztesd három percig, majd csorgasd bele a villával felvert tojást, egy perc múlva pedig forgasd hozzá a leszűrt rizstésztát. Keverd össze úgy, hogy bevonja a szósz. Ekkor jöhet bele a babcsíra, a felaprított újhagyma és koriander. Melegítsd össze, majd szórd meg aprított mogyoróval. Tálaláskor lime-gerezdekkel díszítsd a tetejét.
Pirított hagyma házilag: ropogós feltét 3 hozzávalóból
Ez a ropogós pirított hagyma amilyen egyszerűen készül, olyan sokoldalúan felhasználható: a hamburger, a hot dog, de akár még egy krémleves is finomabb lesz vele!
ElolvasomKép: Carlo A / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- koktélparadicsom
- cukkini