Csirkés-brokkolis rakott tészta - Egyszerű, laktató, és nagyon ízletes
Szuper recept a megszokott helyett: a csirkés-brokkolis rakott tészta nem terheli meg a gyomrot, mégis jóllaksz vele.

Csirkés-brokkolis rakott tészta - Egyszerű, laktató, és nagyon ízletes
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészta mindig nagy kedvenc, ha marad sült csirke, még könnyebb dolgod van. Ráadásul kedved szerint variálhatod az összetevőket. A színes zöldségek, a krémes szósz és az ízletes falatok feldobják az étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora.

Csirkés-brokkolis rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg sajt
  • 4 db közepes paradicsom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd kisebb darabokra, a brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt-hét perc alatt roppanósra. Közben a vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a csirkét, kevergesd fehéredésig, sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd meg. A tésztát is főzd fogkeményre öt-hét perc alatt bő, sós vízben. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
 

Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a tészta felét, dobd rá a csirkét, a brokkolit és a kis darabokra vágott paradicsomot. Locsold meg az aprított petrezselyemmel, a szerecsendióval és a fokhagymával elkevert tejszínnel, majd fedd be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük