Csirkés-brokkolis rakott tészta - Egyszerű, laktató, és nagyon ízletes

Szuper recept a megszokott helyett: a csirkés-brokkolis rakott tészta nem terheli meg a gyomrot, mégis jóllaksz vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tészta mindig nagy kedvenc, ha marad sült csirke, még könnyebb dolgod van. Ráadásul kedved szerint variálhatod az összetevőket. A színes zöldségek, a krémes szósz és az ízletes falatok feldobják az étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora.

csirkes-brokkolis-rakott-teszta-recept

Csirkés-brokkolis rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg sajt
  • 4 db paradicsom közepes
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd kisebb darabokra, a brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt-hét perc alatt roppanósra. Közben a vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a csirkét, kevergesd fehéredésig, sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd meg. A tésztát is főzd fogkeményre öt-hét perc alatt bő, sós vízben. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
 

Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a tészta felét, dobd rá a csirkét, a brokkolit és a kis darabokra vágott paradicsomot. Locsold meg az aprított petrezselyemmel, a szerecsendióval és a fokhagymával elkevert tejszínnel, majd fedd be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt.

csirkes-brokkolis-rakott-teszta

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük