Csirkés-brokkolis rakott tészta - Egyszerű, laktató, és nagyon ízletes
Szuper recept a megszokott helyett: a csirkés-brokkolis rakott tészta nem terheli meg a gyomrot, mégis jóllaksz vele.
A rakott tészta mindig nagy kedvenc, ha marad sült csirke, még könnyebb dolgod van. Ráadásul kedved szerint variálhatod az összetevőket. A színes zöldségek, a krémes szósz és az ízletes falatok feldobják az étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora.
Csirkés-brokkolis rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 40 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg sajt
- 4 db paradicsom közepes
- 1 dl főzőtejszín
- 1 fej brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 késhegynyi szerecsendió
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét vágd kisebb darabokra, a brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt-hét perc alatt roppanósra. Közben a vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a csirkét, kevergesd fehéredésig, sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd meg. A tésztát is főzd fogkeményre öt-hét perc alatt bő, sós vízben. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a tészta felét, dobd rá a csirkét, a brokkolit és a kis darabokra vágott paradicsomot. Locsold meg az aprított petrezselyemmel, a szerecsendióval és a fokhagymával elkevert tejszínnel, majd fedd be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció