Téli csirkeraguleves sok zöldséggel
Ezzel kivédheted a megfázást
A csirkeraguleves a benne lévő sok zöldségnek köszönhetően tele van vitaminnal, és nagyon ízletes.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag csirkeraguleves után nem nagyon lesz szükséged másik fogásra. A zöldségek, a zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak. Tehetsz a levesbe szárított vargányát vagy csiperkét. Ha nem mirelit sárgarépát használsz, akkor a fehérrépával együtt dinszteld meg.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 35 dkg csirkemellfilé
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zellergyökér
  • 2 dl savanyú káposzta
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál vargánya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
  • csipetnyi őrölt kömény
  • lestyán
  • bors
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg és darabold fel. Tégy egy nagyobb fazékba egy evőkanál olajat, add hozzá a vajat, rakd bele a póréhagymát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, és egy-két percig dinszteld őket. Utána mehet hozzá a felkockázott csirkemellfilé, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemzölddel, ételízesítővel, apróra vágott lestyánlevéllel. Engedd fel hideg vízzel, tedd bele a feldarabolt vargányát, a felaprózott savanyú káposztát, és alacsony fokozaton kezdd el főzni. Tíz perc múlva add hozzá a mirelit zöldséget, és főzd készre a levest körülbelül 15 perc alatt.

Ha minden puha, két evőkanál tejfölt dolgozz csomómentesre a liszttel, majd add hozzá a tejszínt. Jól keverd el két merőkanál levessel. Így a hőkiegyenlítés miatt nem lesz csomós a habarás. Öntsd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Főzd pár percig, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor tehetsz még hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.

Ezt is szeretjük