Pikáns csirkepörkölt egyszerűen
A magyar konyha egyik specialitása, a csirkepörkölt ellen senkinek sem lehet kifogása.
A jó öreg csirkepörkölt soha nem megy ki a divatból. Készítheted mellből, combból, szárnyból, de a legjobb, ha mindegyikből kerül a fazékba. Sokkal ízletesebb lesz a végeredmény, ha csontos részeket is teszel a pörköltbe. Ha mindenki szereti, kár lenne kihagyni belőle a csípős paprikát.
Csirkepörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirke
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, szükség esetén kapard le késsel a rajta maradt pihéket. A hagymát pucold meg, kockázd fel, és pirítsd üvegesre a zsíron. Add hozzá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát. Mehet bele a felaprított paprika, a felkockázott paradicsom és a paradicsompüré is, majd öntsd fel kevés vízzel.
Akkor lesz sűrű szaftja, ha egyszerre nem öntesz rá sok folyadékot. Főzd bő egy órán át kis lángon. Ha elfő a leve, pótold. Egyszerre csak annyi vizet önts hozzá, hogy ne égjen le a hús, de ne is legyen túl sok lé rajta. Amikor a csirke puha, a tejfölt dolgozd simára kevés paprikás szafttal, és lassan kevergetve add a pörkölthöz. Néhány percig még főzd, majd melegen tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció