Jóféle, házi csirkepaprikás szaftosan: sok tejföllel az igazi
A csirkepaprikás megunhatatlan békebeli főfogás, ami sok hagymával és sűrű szafttal verhetetlen.

csirkepaprikas-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkepaprikás a magyar konyha jellegzetes étele, ami akkor lesz a legfinomabb, ha comb, mell és szárny is kerül bele. Ha eddig a habarással meggyűlt a bajod, próbáld ki úgy, hogy a tejfölhöz és a liszthez szaftot is teszel. A hőmérséklet-kiegyenlítés miatt nem lesz csomós. Amennyiben a végén a szaftot botmixerrel sűríted, még selymesebb lesz. Nokedlivel és savanyúsággal isteni. 

Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke (mell, szárny, comb)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, ha szükséges, darabold fel. A zsírt olvaszd fel, dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, dinszteld üvegesre, közben tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan add hozzá a csirkedarabokat, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, és öntsd fel egy deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot és a paprikát is.


Fedő alatt főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, pótold a vizet. Amikor a hús már puha, a tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá a pörkölt szaftjából, majd részletekben csorgasd a húshoz. Óvatosan keverd össze, és forrald össze pár perc alatt. 
Pörkölt mellé a galuska az egyik legjobb választás. Bolti helyett készítsd el inkább otthon!

Ezt is szeretjük