Roppanós csirkemellfalatok sörtésztában: a hús vajpuha, a bunda ropogós
A csirkefalatokat a rántott hús alternatívájaként is asztalra teheted. A bundához a sört mindig hidegen használd.
Ne csak a hagyományos bundában süsd meg a csirkemellet, időnként változtass egy kicsit! A sokszor bizonyított sörtésztában nem fogsz csalódni. Lehetőleg jó minőségű sört használj, és keverj a masszába kevés sütőport vagy szódabikarbónát, hogy igazán roppanós legyen. Feltétlenül kínálj hozzá valamilyen mártogatóst!
Csirkemellfalatok sörtésztában
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 10 evőkanál liszt
- 3 dl hideg sör
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd ízlés szerint kisebb darabokra. A bundához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, öntsd hozzá a sört, és keverd csomómentesre a masszát. Fűszerezd sóval és borssal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a keverékhez. Mártsd meg benne a csirkedarabokat.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban. Forgasd a csirkefalatokat a sörtésztába, és süsd oldalanként addig, amíg megpirulnak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept