Roppanós csirkemellfalatok sörtésztában: a hús vajpuha, a bunda ropogós
A csirkefalatokat a rántott hús alternatívájaként is asztalra teheted. A bundához a sört mindig hidegen használd.

Ne csak a hagyományos bundában süsd meg a csirkemellet, időnként változtass egy kicsit! A sokszor bizonyított sörtésztában nem fogsz csalódni. Lehetőleg jó minőségű sört használj, és keverj a masszába kevés sütőport vagy szódabikarbónát, hogy igazán roppanós legyen. Feltétlenül kínálj hozzá valamilyen mártogatóst!
Csirkemellfalatok sörtésztában
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 10 evőkanál liszt
- 3 dl hideg sör
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd ízlés szerint kisebb darabokra. A bundához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, öntsd hozzá a sört, és keverd csomómentesre a masszát. Fűszerezd sóval és borssal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a keverékhez. Mártsd meg benne a csirkedarabokat.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban. Forgasd a csirkefalatokat a sörtésztába, és süsd oldalanként addig, amíg megpirulnak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept