Roppanós csirkemellfalatok sörtésztában: a hús vajpuha, a bunda ropogós
A csirkefalatokat a rántott hús alternatívájaként is asztalra teheted. A bundához a sört mindig hidegen használd.

csirkefalatok-sortesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak a hagyományos bundában süsd meg a csirkemellet, időnként változtass egy kicsit! A sokszor bizonyított sörtésztában nem fogsz csalódni. Lehetőleg jó minőségű sört használj, és keverj a masszába kevés sütőport vagy szódabikarbónát, hogy igazán roppanós legyen. Feltétlenül kínálj hozzá valamilyen mártogatóst! 

Csirkemellfalatok sörtésztában

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál liszt
  • 3 dl hideg sör
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd ízlés szerint kisebb darabokra. A bundához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, öntsd hozzá a sört, és keverd csomómentesre a masszát. Fűszerezd sóval és borssal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a keverékhez. Mártsd meg benne a csirkedarabokat.

Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban. Forgasd a csirkefalatokat a sörtésztába, és süsd oldalanként addig, amíg megpirulnak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!

Ezt is szeretjük