Roppanós csirkemellfalatok sörtésztában: a hús vajpuha, a bunda ropogós
A csirkefalatokat a rántott hús alternatívájaként is asztalra teheted. A bundához a sört mindig hidegen használd.

- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Ne csak a hagyományos bundában süsd meg a csirkemellet, időnként változtass egy kicsit! A sokszor bizonyított sörtésztában nem fogsz csalódni. Lehetőleg jó minőségű sört használj, és keverj a masszába kevés sütőport vagy szódabikarbónát, hogy igazán roppanós legyen. Feltétlenül kínálj hozzá valamilyen mártogatóst!
Csirkemellfalatok sörtésztában
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 10 evőkanál liszt
- 3 dl hideg sör
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd ízlés szerint kisebb darabokra. A bundához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, öntsd hozzá a sört, és keverd csomómentesre a masszát. Fűszerezd sóval és borssal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a keverékhez. Mártsd meg benne a csirkedarabokat.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban. Forgasd a csirkefalatokat a sörtésztába, és süsd oldalanként addig, amíg megpirulnak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!
Még több recept