Csirkemellel egybesütött rakott krumpli: a sok tejszíntől lesz igazán krémes
A krémes rakott krumpli csirkemellel egybesütve is mennyei.

csirkemelles rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakott krumplit számtalan módon készíthetsz: a hagyományos, tojásos-kolbászos megoldás mellett rétegezheted zöldségekkel, hússal, és olvaszthatsz sajtot is a tetejére. Ha gazdag, tejszínes mártással öntözöd meg, biztos, hogy nem fog kiszáradni sütés közben.

Csirkemelles rakott krumpli

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 krumpli
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
  • póréhagyma vagy újhagyma a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A hagymát vágd cikkekre, a krumplit hámozd meg és karikázd fel. A tojásokat üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejszínt, sózd meg, szórd meg curryporral, a provence-i fűszerkeverékkel, és keverd jól össze. Egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal, oszd el az alján a hagymacikkeket, arra terítsd a krumplit, a csirkét, öntsd nyakon a fűszeres tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó 10-15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson. Tálaláskor a tetejét felkarikázott újhagymával vagy póréhagymával szórhatod meg.
 

A rakott krumpli vegetáriánus változatban, szárított paradicsommal és sokféle sajttal egyszerűen ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük