Fűszeres csirkemell ropogós krumplibundában sütve: jobb a rántott húsnál
A krumplibundában sült csirkemell olyan finom, hogy legszívesebben hetente elkészítenéd.

krumplibundaban-sult-csirkemell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rántott hús helyett próbáld ki a krumplibundás csirkemellet, rég ettél ilyen jót! Csak egy kicsit kell máshogy készíteni, mégis teljesen más lesz a végeredmény. Ráadásul jóval laktatóbb. Mivel krumpli is van rajta, akár köret nélkül vagy csak salátával is eheted. A fokhagymás tejföl viszont sokat dob rajta. 

Csirkemell krumplibundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 db közepes krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd nagyobb, vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. Addig pihentesd, amíg elkészíted a bundát.

A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Nyomkodd ki a levét, rakd hozzá a tojást, a tejfölt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és keverj sűrű masszát. Forgasd bele a húst, figyelj, hogy mindenhova jusson massza. Forró olajban süsd a szeleteket aranybarnára közepes hőfokon. A fordításnál légy óvatos, nehogy lejöjjön a bunda. A húst csepegtesd le papírtörlőn. 

Ha változatosabbá tennéd az étkezést, a kapros-tejszines csirkemell remek választás. Gyorsan elkészül a fantasztikus fogás. 

Ezt is szeretjük