Fűszeres csirkemell ropogós krumplibundában sütve: jobb a rántott húsnál

A krumplibundában sült csirkemell olyan finom, hogy legszívesebben hetente elkészítenéd.

krumplibundaban-sult-csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rántott hús helyett próbáld ki a krumplibundás csirkemellet, rég ettél ilyen jót! Csak egy kicsit kell máshogy készíteni, mégis teljesen más lesz a végeredmény. Ráadásul jóval laktatóbb. Mivel krumpli is van rajta, akár köret nélkül vagy csak salátával is eheted. A fokhagymás tejföl viszont sokat dob rajta. 

Csirkemell krumplibundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 db közepes krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd nagyobb, vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. Addig pihentesd, amíg elkészíted a bundát.

A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Nyomkodd ki a levét, rakd hozzá a tojást, a tejfölt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és keverj sűrű masszát. Forgasd bele a húst, figyelj, hogy mindenhova jusson massza. Forró olajban süsd a szeleteket aranybarnára közepes hőfokon. A fordításnál légy óvatos, nehogy lejöjjön a bunda. A húst csepegtesd le papírtörlőn. 

Ha változatosabbá tennéd az étkezést, a kapros-tejszines csirkemell remek választás. Gyorsan elkészül a fantasztikus fogás. 

Ezt is szeretjük