Fűszeres csirkemell ropogós krumplibundában sütve: jobb a rántott húsnál
A krumplibundában sült csirkemell olyan finom, hogy legszívesebben hetente elkészítenéd.

krumplibundaban-sult-csirkemell
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rántott hús helyett próbáld ki a krumplibundás csirkemellet, rég ettél ilyen jót! Csak egy kicsit kell máshogy készíteni, mégis teljesen más lesz a végeredmény. Ráadásul jóval laktatóbb. Mivel krumpli is van rajta, akár köret nélkül vagy csak salátával is eheted. A fokhagymás tejföl viszont sokat dob rajta. 

Csirkemell krumplibundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 db közepes krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd nagyobb, vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. Addig pihentesd, amíg elkészíted a bundát.

A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Nyomkodd ki a levét, rakd hozzá a tojást, a tejfölt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és keverj sűrű masszát. Forgasd bele a húst, figyelj, hogy mindenhova jusson massza. Forró olajban süsd a szeleteket aranybarnára közepes hőfokon. A fordításnál légy óvatos, nehogy lejöjjön a bunda. A húst csepegtesd le papírtörlőn. 

Ha változatosabbá tennéd az étkezést, a kapros-tejszines csirkemell remek választás. Gyorsan elkészül a fantasztikus fogás. 

Ezt is szeretjük