Csirkeleves gazdagon, ahogy a tapasztalt háziasszonyok csinálják
Bár csirkelevest főzni nem nagy művészet, egy-két trükkel sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ízletes, illatos, vitamindús csirkelevest munka után is megfőzheted. Borsóval, levesbetéttel még jobban laksz tőle, más nem is kell már hozzá. Ha marad a levesből, másnapra csomagold el.

Csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 karalábé
  • 1/4 zeller
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát.

Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre. Apróra vágott petrezselyemmel hintsd meg, és tálald.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük